Annons 506882

Se alla 16 bilder


Fastighet: Lampan 14
Byggår: 1962
Ägare: Arbbostfonden Till Minne AV 9 Feb 1853
Promenera i kvarteret
Finnes

Hyresrätt
1 rum, 30 kvm, 5240 kr/mån
Balkong/terrass, Hiss, Kabel-TV

Duvnäsgatan 12, 7:e vån
116 Östra Södermalm [Karta]

Superfin och mysig etta på söder, i ett lugnt område nära till allt.

Här bor du på 7:e våningen med magnifik utsikt över en fin innergård och med gångavstånd till Medborgarplatsen. Jag har trivts väldigt bra i 5 år, men nu är jag rastlös och sugen på nytt boende.

Lägenheten är stambytt och renoverad för 2 år sedan, med ny parkett i rum och kök, klinkers i hallen, ny kyl/frys i köket och helkaklat duschrum.

Som blivande hyresgäst hos stiftelsen Arbetarebostadsfonden gäller följande:
- Du ska vara anställd
- Du ska arbeta minst 51%
- En grundlön på max 35.420 kr/mån före skatt (eventuell övertid/bonus räknas ej med)
- Vara folkbokförd i Stockholms län

Videovisning:
https://youtu.be/yhc5BlLmGCw
Lägenheten känns större än bilderna och filmen ger en känsla av. Välkommen på visning!

OMRÅDET
Ett par minuters promenad till natursköna Vitabergsparken med den vackra Sofiakyrkan och ett utsiktsområde med lusthus och gott om gräsområden för att sola eller promenera. Runt hörnet ligger gamla fina 1700-talsstugor och en utsiktsplats med bänkar med fin utsikt mot Djurgården, vatten, båtar och Gröna Lund. Utsikten Fåfängan ligger också på gångavstånd, samt Hammarby Sjöstads ena strandpromenad, och åtandra hållet en fin promenad längs med vattnet mot Kvarnholmen och Nacka.

I NÄRHETEN
Pizzeria, COOP, en massa restauranger runt hörnet och flera ICA-butiker i närheten, och Lidl vid Medborgarplatsen. Nära till Folkungagatan och fler restauranger och ett rikt nattliv. Tobaksbutik och uthämtning för postpaket ligger i kvarteret bredvid. Vid Medborgarplatsen ligger även en stor ICA som har öppet till 23.45, samt en nattöppen 7/11.

BALKONG
Stor balkong mot stor fin luftig innergård med ett fint stort kastanjeträd.

VARDAGSRUM
Fin utsikt mot den stora innergården, takåsarna, himlen och innergårdens stora träd. Parkettgolv. Vitmålade väggar. Fönsterbräda i marmor. Kvällssol med vackert ljusinsläpp. Sängen på bild är 140 cm bred och får utan problem plats åt andra hållet, dvs längs med väggen mot garderoberna/köket.

KÖK
Kök med stort fönster mot innergården, ny keramikhäll (induktion), ny ugn, ny kyl och frys. Många skåp för förvaring, och köket är rymligt att laga mat i. Det får plats en madrass på golvet, så eftersom det går att stänga dörren, så kan man använda det som "gästrum". På bänkytan i hörnet kan man få plats med en bänkdiskmaskin. Parkettgolv.

DUSCHRUM
Stort helkaklat duschrum med rymlig duschplats (draperiskena i taket), eluttag och fönster med magnifik utsikt mot den stora innergården, söders takåsar och Sofiakyrkan längre bort. Uttag och plats för tvättmaskin, handdukstork och rymligt badrumsskåp.

HALL
Säkerhetsdörr med dörröga, städskåp och en separat garderob (båda 60 cm breda), stor hatthylla och fiberuttag för internet (många leverantörer att välja mellan). Klinkers på golvet.

PASSAGE
Mellan vardagsrummet och köket finns en passage med rymliga platsbyggda lagringsskåp/garderober motsvarande ca 5 standardgarderober (45-50 cm breda).

KOMMUNIKATIONER
Buss 2 och 66 stannar runt hörnet av fastigheten. Med 2:an tar det endast ca 5 minuter till slussen (den går sedan vidare till Odenplan och Norrtull). Buss 66 går på 5 minuter till Medborgarplatsen. Endast ca 15 minuters promenad till Medborgarplatsen. En ny tunnelbanestation håller på att byggas och kommer att öppnas i Stigbergsparken, bara ett par hundra meter från lägenheten.

ÖVRIGT
Lugna grannar och väl ljudisolerat. Två tvättstugor i källaren, bokningsbara separat via panel i källaren eller via värdens hemsida. Detär inga problem att få tider, även spontant. Källarförråd 2x2 meter (4 kvadratmeter) stort, bakom pansardörr med passersystem, separat cykel- och barnvagnsförråd. Återvinning för grovsopor finns i huset samt för glas, metall osv. ca 50 meter från fastigheten. Fiber finns indraget och man kan välja mellan flera olika leverantörer, tex. Bahnhof som erbjuder extra anonymitet och säkerhet.

På innergården finns odlingskragar som man kan ställa sig i kö till, och på andra sidan gatan ligger det fina kolonilottsområdet Barnängen. Det finns även en bra hyresgästförening som ordnar gårdsfester, stadsvandringar och regelbundna möten. Det finns parkering längs med gatorna, och det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats i garaget under huset (kö, just nu 7 platser lediga 1500/mån.). De har även en intern bostadskö till flera av fastigheterna runt samma innergård.

Väldigt bra privat hyresvärd i form av en gammal stiftelse, Arbetarebostadsfonden.

Läs mer här:
https://www.arbetarebostadsfonden.se/artikel/byta-lagenhet

Jag kan ordna med visning snabbt om så önskas. Välkommen till denna pärla på söder!


Sökes

Hyresrätt
Minst 1 rum, minst 24 kvm, högst 10000 kr/mån

Max sökdjup: Rektangelbyten

Områden
111 Norrmalm/Gamla stan
113 Vasastan
114 Östermalm
116 Östra Södermalm
117 Västra Södermalm/Liljeholmen/Gröndal
118 Centrala Södermalm