Annons 499259

Se alla 16 bilder


Fastighet: Kvadraten 25
Byggår: 1931
Ägare: Fastighetsbolaget Giganten K/b
Promenera i kvarteret
Finnes

Hyresrätt
2,5 rum, 70 kvm, 8000 kr/mån
Badkar, Hiss

Allhelgonagatan 11, 1:a vån
118 Centrala Södermalm [Karta]

Härlig lägenhet vid Helgalunden, en lummig oas med Götgatan och Skanstulls t-bana en minut bort. Lägenheten har öppen och genomgående planlösning, fönster mot innergård och lugn gata (återvändsgränd). Den ligger högt upp för att vara på första våningen då källarvåningen ligger halvt ovan jord (se bild). Ingen insyn från gatan och begränsad från grannhusen. Huset är byggt 1931, har 3,20 i takhöjd och höga fönster. Två körsbärsträd står precis utanför porten, vars trädkronor ligger i höjd med lägenhetens köks-och vardagsrumsfönster vilket ger lägenheten en helt otrolig känsla oavsett årstid.

Obs! Lägenheten är 69 kvm och hyran är 8089 kronor. Den disponeras idag som en 2,5:a, men det finns flera olika sätt att göra den till en helt ok fungerande trerummare, se bilder på ungefärlig planritning.

Ha lite överseende med att bilderna är tagna vid olika årstider, olika tider på dagen och med olika möblering (samt med och utan putsade fönster ;)).

KÖK
Stort ljust kök med sittplats för åtta personer utan problem. Elspis, diskmaskin och platsbyggd extrabänk med plats för förvaring eller källsortering under. Mycket utrymme för köksmaskiner och övrig förvaring. Relativt diskret linoleumgolv som man kan måla om, med risk för att man måste återställa vid eventuell flytt.

VARDAGSRUM/ARBETSRUM/BARNRUM/BIBLIOTEK
Mycket rymligt vardagsrum med fransk balkong och fiskbensparkett. Fönster och balkongdörr renoverades och rummet målades om 2015. Vi har tidigare haft en platsbyggd och nedfällbar bänk fäst vid balkongskyddet för lite mer äkta balkongkänsla. Vi har i dagsläget delat av vardagsrummet för en ”barnavdelning”. Tidigare använde vi den inre delen som arbetsplats.

SOVRUM
Även sovrummet är stort (och svalt!), det finns plats för en säng på 1,80, skrivbord och barnsäng. Målades om 2015. Två mycket rymliga inbyggda garderober. Sovrummet ligger i suterräng (vån ca 3-4) med fönster mot större innergård. Relativt diskret linoleumgolv som man kan måla om, med risk för att man måste återställa vid eventuell flytt.

HALL
Lagom stor hall, finns plats för barnvagn, skohylla och klädhängare utan problem. Relativt diskret linoleumgolv som man kan måla om, med risk för att man måste återställa vid eventuell flytt.

BADRUM
Badrum med kaklade väggar, badkar och handdukstork med värme. Inget enastående men fullt funktionellt.

Stor klädkammare (1,90*1,70) med ingång från hallen. Här skulle man kunna ha ett barnrum, dock utan fönster.

Observera att måtten samt skalan på planritningarna inte riktigt stämmer.

ÖVRIGT
- Relativt rymligt källarförråd med "riktig" grind och stort cykel-/barnvagnsrum med ramp.
- Stor tvättstuga med fönster mot innergård. Två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
- En helt ok innergård med trätrall, stolar, bord och grill. Grannhuset med samma fastighetsägare brukar piffa till sin gård på somrarna så den möjligheten finns sannolikt.
- Rum för grovsopor och källsortering finns i huset.
- Mycket trevliga grannar som är måna om byggnaden och att det är rent och snyggt på gatan utanför.
- Vädringsbalkonger mellan varje våningsplan.
- Har inte egen bil men enligt bilägare finns det gott om parkeringsplatser här uppe på kullen :)

Hyran är 8089 kronor. Inga stambyten (utfördes -91) eller hyreshöjningar planerade inom överskådlig framtid. Bra och hjälpsam värd som är relativt generös med mindre upprustning som målning (Wallfast).

TILLGÄNGLIGHET
En halv trappa upp till hissen (med nedfällbar ramp). Tvättstuga, förråd och cykel/barnvagnsrum går att nå från gatan för att undvika trappor, men ligger en trappa ner i huset utan hiss.

Jag söker någon som är intresserad av denna lägenhet för ett triangelbyte.


Sökes

Hyresrätt
Minst 3,5 rum, minst 99 kvm, högst 20000 kr/mån

Max sökdjup: Direktbyten

Områden
111 Norrmalm/Gamla stan
112 Kungsholmen/Essingeöarna
113 Vasastan
114 Östermalm
115 Östermalm/Gärdet/Djurgården
116 Östra Södermalm
117 Västra Södermalm/Liljeholmen/Gröndal
118 Centrala Södermalm