Annons 487585

Se alla 12 bilder


Fastighet: Störtloppet 2
Byggår: 1950
Ägare: Heba Fastighets AB
Promenera i kvarteret
Finnes

Hyresrätt
3 rum, 93 kvm, 8100 kr/mån
Balkong/terrass, Badkar, Hiss, Kabel-TV

Terrängvägen 97, 8:e vån
129 Hägersten [Karta]

Den här etagelägenheten ligger i ett K-märkt så kallat stjärnhus i tegel från 1952 i Västertorps hjärta.
I lägenhetens mitt finns den vackra spiraltrappan i ek som leder till övervåningen, ett stort rum där man kan luta sig över en vacker balustrad och se ner till vardagsrummet, som har dubbel takhöjd.
Lägenheten är oerhört ljus och vi har därför satt upp markiser som dämpar solen under sommaren.
Utsikten är milsvid eftersom vi bor högst upp, och på balkongen är det sol hela dagen och en bit av kvällen. Senare kan man istället gå upp till takterrassen där solen finns kvar.
I köket sitter man lätt fyra personer och där finns hur mycket skåp och utrymmen som helst. Lägenheten har många vackra detaljer från 50-talet. Parkett i alla rum utom köket där det ligger en ny linoleummatta.
Västertorps centrum är som en liten småstad med två livsmedelsaffärer, ett antal restauranger, två konditorier, antik- och secondhandaffärer, kemtvätt, radioaffär och blomsterhandel. Här finns underbara områden för barn, inte minst lekplatsen Lugnet, men vår lgh är kanske inte idealisk för en familj med flera barn.
Stambyte om ca fem år. Då kommer värden bygga om ett förådsutrymme på det övre etaget till ett rum med snedtak och takfönster. Rummet blir på knappt 7 kvm och har egen ingång.
Vi längtar då och då en smula till stan, speciellt till Söder, men då gäller det att hitta rätt bytespartner och rätt lägenhet. Vi har ingen brådska.


Sökes

Hyresrätt
Minst 3 rum, minst 70 kvm, högst 10000 kr/mån

Max sökdjup: Triangelbyten

Områden
111 Norrmalm/Gamla stan
112 Kungsholmen/Essingeöarna
113 Vasastan
114 Östermalm
115 Östermalm/Gärdet/Djurgården
116 Östra Södermalm
117 Västra Södermalm/Liljeholmen/Gröndal
118 Centrala Södermalm
126 Midsommarkransen/Aspudden/Hägersten
129 Hägersten